2020 DGS sınav başvuruları başladı!  Dikey Geçiş Sınavına başvuru yapacak adaylar için, başvuru ücretleri ne kadar? Son başvuru tarihi ne zaman bitecek?

2 yıllık meslek yüksekokulu öğrenimi tamamlayan Ya da mezun durumda olan öğrencilerin girmesi gereken sınavlardan bir tanesi olan dikey geçiş sınavı yılda bir kez yapılmaktadır. 2020 ve 2021 eğitim öğretim döneminde lisans bölümlerden okumak isteyen adaylar için ölçme seçme ve yerleştirme merkezi tarafından açıklanan kontenjanlar nispetinde adayların almış oldukları sınav sonucuna göre tercih yaparak,  en puan başlanarak tercih sonucuna kazandıkları üniversitelerde eğitimlere devam etmektedirler. Bu bağlamda ÖSYM bugün kılavuzu açıkladı. Başvuu koşulları için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

2020 meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine dikey geçiş sınavı (dgs) kılavuzu

BAŞVURU TARİHLERİ NEDİR?

9 Haziran 2020 tarihli yapılan duyuruya göre; 2020 DGS başvuru alınması, elektronik ortamda veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla  yapılabilecek. Saat 10:00'dan itibaren başvuru gerçekleştirilebilecek. Son başvuru tarihi 17 Haziran 2020 tarihidir.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ BELLİ OLDU!

ÖSYM tarafından açıklanan sınav kılavuzuna göre; 130 TL başvuru ücretinin ödenmesi gerekmektedir. 3 Temmuz 2020 tarihinde geç başvuru yapacak adayların sınav Ücretleri 195 TL'dir. Ücret ödemek için son gün 18 Haziran 2020 tarihidir. Başvuru ücreti nasıl ödenecek? Adayların ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan ve işlemler menüsü altında ödemeler butonuna tıklamaları kredi kartı ile başvuru ücret ödeme tarihlerinde ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2020 DGS KONTENJANLARI;

Merkezi yerleştirme ile Yükseköğretim lisans programlarında adayların tercih yapabilecekleri kontenjanlar açıklandı. Hukuk, Mimarlık, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Turizm Fakültesi, ilahiyat Fakültesi, mühendislik fakülteleri ve buna benzer diğer lisans programlarına başvuru yapacak adaylar için kontenjanlar şu şekildedir.

2020 Dikey Geçiş Sınavı DGS kontenjanlar

2019 DGS ile herhangi bir bölüme yerleşen adaylar için ÖBP puanları katsayısı 0,45 kat sayısı ile çarpılacak. Sayısal'dan sınava girecek adaylar sayısal standart puan 3,  sözel standart puan 0,6 ve önlisans başarı puanı ÖBP 0,6 olarak hesaplanacak. Sözel'den girecek adaylar sayısal 0,6, sözel 3 puan olarak hesaplanacak. Eşit ağırlıklı bölümlere yerleşmek için ise sayısal 1,8 sözel 1,8 olarak hesaplanacak.

https://www.osym.gov.tr/TR,19358/2020-dgs-kilavuz-ve-basvuru-bilgileri.html