TCDD memur Alımı ilanı yayımlandı. Az Önce ÖSYM üzerinde gelmiş olan KPSS 2022/2 tercih kılavuz ile Devlet Demiryolları bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere en az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden memur alımı yapacak. Söz konusu ilana göre alımlar Türkiye Geneli farklı şehirlerde yapılacak. Peki kontenjan dağılımı nedir? Kim nasıl başvuru yapabilecek?

TCDD 350 Memur Alımı Yapacak!

Yayımlanmış olan KPSS 2022/2 tercihleri ile TCDD Genel Müdürlük ve Taşımacılık birimlerinde olmak üzere toplamda 350 memur alımı gerçekleştirecek. Peki mezuniyete göre kontenjan dağılımı nedir? Detayları paylaşıyoruz.

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü 196 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı:

Lise Mezunu: 19 Teknisyen, 28 Vagon Teknisyeni

Ön Lisans Mezunu: 42 Kondoktör, 27 Memur, 21 Tekniker

Lisans Mezunu: 1 Psikolog, 2 Programcı, 6 Mühendis, 50 Memur

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 154 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı:

Ön Lisans Mezunu: 69 Memur

Lisans Mezunu: 6 Avukat, 24 Hareket memuru, 8 Memur, 2 Mühendis, 8 Puantör, 17 Sürveyan, 20 Tren Teşkil Memuru,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

TCDD Memur alımında adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bua kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Alımlarda 2022 yılı KPSS Puanı kullanılacaktır. Bu kapsamda, adayların Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şarttır.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu TCD 350 Memur Alımı tercihler için süreç 21 Aralık 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 28 Aralık 2022 tarihine kadar tercihlerin yapılmış olması gerekmektedir. Aşağıdaki bağlantıdan tercih kılavuzlarına ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA