Her sene kamu kurumları KPSS puanları ile yapılan merkezi atamalar ile memur alımları yapmaktadır. 2017 yılının ilk merkezi ataması olan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme ataması tercihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılmaktadır.

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan aday işlemleri sistemi aracılığı ile yapılmakta olan KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme memur atmasında 2 bin 780 kişilik memur alımı yapılacak. Buna göre başvurular halen yapılmaya devam ediyor.

MERKEZİ ATAMA DETAYLAR

Alınacak Memur Sayısı: 2 Bin 780
Alınacak Pozisyonlar: Çok Sayıda
Alım Yapacak Kamu Kurumu: Çok Sayıda
Mezuniyet: Lise - Önlisans - Lisans
Son Başvuru: 3 Temmuz

MEZUNİYETLERE GÖRE KADROLAR

Lise, önlisans ve lisans mezunları için farklı farklı pozisyonlara toplam 2 bin 780 kişilik memur alımı yapılmaktadır. Mezuniyetlere göre kadrolar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen adayların aşağıda ki linkleri takip etmesi gerekmektedir.

LİSANS MEZUNU ATAMALAR İÇİN TIKLAYIN

ÖNLİSANS MEZUNU ATAMALAR İÇİN TIKLAYIN

LİSE MEZUNU ATAMALAR İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURULAR

ÖSYM AİS aracılığı ile yapılan KPSS 2017/1 merkezi atamasında lise mezunu 244 memur, ön lisans mezunu 961 memur ve lisans mezunu bin 575 memur alımı yapılmaktadır. Adayların aşağıda ki link aracılığı ile 3 Temmuz 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmesi gerekmekte olup başvuru ücreti olan 15 TL'yi de yatırması gerekmektedir.

https://ais.osym.gov.tr