Devlet kurumları personel alımı yapıyorlar. Yayımlanan ilanlara göre farklı devlet kurumları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak için farklı pozisyonlarda alım yapmaktadırlar. Buna göre söz konusu ilanlar Devlet Personel Başkanlığı sitesi üzerinde yayımlanmakta ve adaylar başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvurularını gerçekleştirmektedirler.

HANGİ KURUMLAR MEMUR ALIYOR?

Devlet Kurumları toplamda 1421 memur alımı yapmaktadır. Yayımlanan ilanlara göre kamuya memur alımı yapan kurumlar arasında, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, çeşitli Üniversiteler, Çeşitli Belediyeler, ÖSYM, YÖK, Savunma Sanayii Müsteşarlığı gibi devlet kurumları bulunmaktadır.

ADAYLARDAN ARANAN BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların memur alımı ve personel alımı ilanlarına başvuru yapabilmeleri için bazı genel ve özel nitelikleri taşımları gerekmektedir. Buna göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanununa göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, herangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranır.

Özel olarak ise, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak, Sınav tarihi itibari ile 27, 30 veya 35 yaşlarını doldurmamış olmak, Eğitimini kurumun belirttiği bölümden tamamlamak gibi nitelikler aranmaktadır. 

Bu doğrultuda devlet kurumları, Sözleşmeli Personel, Memur, personel, Engelli Personel, Eski hükümlü, Zabıta Memuru, Askeri Personel, Terörle Mücadelede yaralanan gibi statülerde alım yapmaktadırlar.

1421 MEMUR PERSONEL ALINIYOR!

Adaylar söz konusu olan ilanlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen başvuru tarihleri ve başvuru yöntemi içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre alım yapan ilanlara aşağıdaki bağlantılar üzerinden ulaşabilirsiniz.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlar aulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kopyalaıp tarayıcınıza yapıştıra bilirsiniz.

Kopyalanacak Adres: http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/Ilan_Menu.aspx?ID=0&lb=%27T%C3%BCm%20%C4%B0lanlar%27

AĞUSTOS AYI MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AĞUSTOS AYI İLANLARINI TAKİP ETME:

İşin Olsa olarak mobil uygulaması hazırladık ve yakın zaman içerisinde yayına almıştık. Sizlerde bu uygulamasını telefonunuza indirerek anlık olarak yayımlanan memur personel alım haberlerdinden haberdar olabilirsiniz. Mobil uygulamamız İOS ve Andorid cihazlar için geçerlidir.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.