Bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşu memur personel alımı yapmaktadırlar. Bu haberimizde sizlere Ağustos ayında memur personel alımı yapan kurumlar hakkında ve ilanlar hakkında detaylı bilgi veriyor olacağız.

Ağustos ayı memur personel alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar öncelikle aranan şartları taşımaları gerekmektedir. Adayların başvuru şartlarını taşımaları durumunda başvuruları kabul edilir ve kurum tarafından eğer yapılacak sa Giriş sınavı yapılır ve çıkan sonuna göre adaylar ilgili pozisyonlara yerleştirilir.

Ağustos ayı için birçok Bakanlık, Belediye, Kamu Kurumu, kamu Kuruluşu, Özel şirketler, İŞKUR aracılığı ile birçok firma ve birçok Üniversite bünyesine binlerce memur alımı yapacaktır. İşin Olsa Ekibi olarak sizler için kamuya memur personel alımı yapan kamu kurumlarını ve kamu kuruluşlarını bir araya topladık ve bu haberimizde, Başvuru detaylarına, Aranan şartlara, Son başvuru tarihlerine ve ilanların detaylarına ulaşacaksınız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamuya personel alımı ilanlarına erkek ve bayan adaylar başvuru yapabilirler. Adayların kurum tarafından belirtilen genel nitelikleri ve Özel nitelikleri taşımaları zorunludur. Buna göre adaylardan özel olarak, KPSS ( Eğer aranıyorsa ) Yaş, Eğitim gibi nitelikler aranır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen nitelikleri taşımaları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve Güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yukarıda belirtilen genel nitelikler le birlikte adaylardan özel olarak, Sınavın yapıldığı tarih itibari veya Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Askeri alımlar için 27 yaşını doldurmamış olmak, Alım yapılacak pozisyon için belirtilen bölümlerden en az lise mezunu olmak kaydı ile, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak gibi ve KPSS şartı aranıyorsa belirtilen KPSS puanı almış olmaları gereklidir.

KPSS ŞARTI:

Alım yapacak kamu kurumu adaylardan değerlendirme için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaktadır. Buna göre, Lise Mezunu olan adaylar KPSSP94, Ön Lisans mezunu olan adaylar KPSSP93 ve Lisans mezunu olan adaylar KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

KPSS'siz ALIMLAR:

Bazı kamu kurum veya kamu kuruluşları adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı yerine tecrübe şartı aramaktadırlar. Buna göre, Bazı belediyele, TÜBİTAK, Askerli komutanlıklar ve bakanlıklar adaylardan KPSS şartı aramıyorlar.

GİRİŞ SINAVI:

Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından almış oldukları puan durumuna göre kurum tarafından bir sıralama yapılır ve çıkan sonuca göre adaylar değerlendirilir ve kurum tarafından belirtilen kadro sayısının kat sayısı kadar aday Giriş sınavına davet edilir. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi Kurumların resmi İnternet sayfalarında liste şeklinde yayımlanmaktadır. Buna göre adaylara önce Yazılı ve sonrasında sözlü sınav yapılır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Ağustos ayı memur personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını mutlaka belirtilen başvuru süreleri içerisinde gerçekleştirmeleri şarttır. Buna göre adaylar son başvuru gününe kadar kurum tarafından belirtilen başvuru şeklinde başvuru yapmaları şarttır. Başvurular Şahsen, İnternet yolu ile veya posta yolu ile yapılmaktadır.

AĞUSTOS AYI İLANLARINI TAKİP ETME:

İşin Olsa olarak mobil uygulaması hazırladık ve yakın zaman içerisinde yayına almıştık. Sizlerde bu uygulamasını telefonunuza indirerek anlık olarak yayımlanan memur personel alım haberlerdinden haberdar olabilirsiniz. Mobil uygulamamız İOS ve Andorid cihazlar için geçerlidir.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

AĞUSTOS AYI MEMUR PERSONEL ALIMLARI

Ağustos ayı memur personel alımlarına ulaşmanız için sizlere İşin Olsa Ekibi olarak bir tablo hazırladık. Hazırlanan ilgili tablo üzerinden, Alım yapacak kuruma, KPSS şartı olup olmadığına, Hangi kurumun kaç personel alımı yapacağına, Son başvuru tarihine ve ilanın detaylarına ulaşarak ilanlara başvuru yapabilirsiniz.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

KKK

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

KKK Uzman Erbaş

(isinolsa.com )

Yok

-

31/12/18

TIKLAYIN

Savuma Sanayi Müsteşarlığı

KPSS 60

60

18/09/18

TIKLAYIN

Merkez Bankası

Var

-

10/09/18

TIKLAYIN

SYDV

KPSS 60

-

-

TIKLAYIN

Sağlık Bakanlığı

(isinolsa.com )

Yok

1527

31/12/18

TIKLAYIN

Polis Akademisi Başkanlığı

Yok

2500

31/08/18

TIKLAYIN

Bozok Üniversitesi

Var

13

29/08/18

TIKLAYIN

Ege Üniversitesi

Var

33

06/09/18

TIKLAYIN

Diyanet İşleri Başkanlığı

Yok

35

11/09/18

TIKLAYIN

Jandarma

Var

11

07/09/18

TIKLAYIN

İstanbul CTE

Yok

-

31/08/18

TIKLAYIN

ÇOMÜ

Var

137

03/09/18

TIKLAYIN

Çobanlar Belediyesi

KPSS 55

21

11/09/18

TIKLAYIN

THY Kabin Memuru

Yok

-

-

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim