Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ( GTB ) bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda toplamda 1750 kişilik pozisyon ile açıktan memur perosnel alımı gerçekleştirecek. başvurular, 23 Mayıs 2018 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar haberimizin devamından detaylara ulaşarak bvaşvurularını tamamlayabilirler.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı toplamda 1750 kişilik kadro ile, 1250 Muhafaza Memurui 100 Muayene memuru ve 400 Büro personeli alacak. Buna göre ilgili kadrolara Önlisans ve Lisans mezunu adaylar alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden ve Önlisan mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Adaylar başvurularına 23 Mayıs 2018 tarihinde başlamış olup artık sona ermektedir. Buna göre başvurular en geç 01 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden elektronk ortamda yapılması gerekmektedir.

SINAV İŞLEMİNDEN SONA NELER YAPILACAK?

Gümrük Bakanlığı Sınav başvurusu yapan adayların başvuruları incelenecek olup Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sıralaması yapılarak kadro sayısının 3 katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Sınav tarihinden en az 10 gün önce ilan edilecektir. Buna göre sözlü sınav 21 Haziran 2018 tarihinde yapılacaktır.

Ayrıca alım kadroları hakkında detaylı bilgiye ve özel şartlara ulaşmak için Gümrük Bakanlığı 1750 Memur Alımı Kadro Dağılımı, özel Şartlar ve Alınacak İller ? adlı haberimizi inceleyerek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

İlanın Tam Metni.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ilanı hakkında her zaman detaylı bilgi almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek her daim oluşan gelişmeden haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulamasına Buradan Ulaşabilirsiniz.