Ülkemizde kamu kurumlarının yayımlamış olduğu memur alımı ilanlarında adaylar bazı konulara değinerek mağduriyet yaşadıklarını dile getirmektedir. Buna göre en çok mağduriyet yaşanan konulardan bir tanesi şüphesiz ki yaş sorunudur.

Bazı kamu kurumları 28 yaşını doldurmamış olmak, bazı kamu kurumları 27 yaşını doldurmamış olmak ve bazı kamu kurumları masa başı memur alımlarında 30 ya da 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aramaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından dün 3 bin 220 memur ilanı yayımlandı ve yaş şartı dikkatlerden kaçmadı.

60 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAMAK ŞARTI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor personeli alımı ilanında adayların 60 yaşından büyük olmamak şartına sahip olması gerekmekte olduğu belirtildi. Yani pek çok kurumun ilanı 30 yaşını ya da 35 yaşını doldurmamış olmak şartı ararken Gençlik ve Spor Bakanlığı 60 yaşını doldurmamış olmak şartını aradığını duyurdu.

Peki diğer kamu kurumları da yaş şartlarını yükseltecek mi? Buna göre Gençlik ve Spor Bakanlığının yayımlamış olduğu bu ilanda yer alan 60 yaş şartı ile bundan sonraki yayımlanacak olan ilanlarda da değişiklik yapılmasına yarayabilir. Adaylar özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin yayımlamış olduğu ilanlardaki yaş şartının esnetilmesini talep etmektedir.

RESMİ İLAN BU HABERDEDİR

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER