Gençlik ve Spor Bakanlığı yayımlamış olduğu ilanına göre, bünyesindeki çalışan personel eksikliğini karşılamak amaçlı sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünün merkez ve taşra teşkilatına istihdam etmek üzere farklı pozisyonlarda toplamda 3200 personel alımı yapacak. Ayrıca alım pozisyonları içerisinde bayan ve erkek adaylar için kadrolar bulunmaktadır. Adayların bu ilana başvuru yapabilmeleri için 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmaları şarttır.

Ayrıca adayların KPSS puan türüne göre sıralaması yapılarak çıkan sonuca göre adaylara sınav yapılacaktır. İlgili Giriş sınavı 16 temmuz 2018 tarihinde yapılacak. Adayların KPSS puan sıralaması esas alınarak kadro sayısının 5 katı kadar aday 15 farklı merkezde 16 komisyon tarafından sözlü sınava katılacaklardır.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı alımını yapacağı 3 bin 200 kişilik pozisyonu farklı pozisyonlara dağıttı. Buna göre 1800 Antranör ve 1400 Spor Uzmanı alınacak. İlgili Spor uzmanı pozisyonuna ise, 1050 Spor Eğitim Uzmanı, 98 Spor Psikoloğu, 111 Spor Fizyoterapisti, 52 Spor Beslenmecisi, 42’si Kadın ve 47’si Erkek, 89 Spor Masörü olmak üzere toplamda 3200 kişilik boşluk ile alım yapılacaktır.

GENEL ŞARTLAR VE ÖZEL ŞARTLAR NELERDİR?

Yukarıda bahsi geçen pozisonlara başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 50 puan almış olmak, Türk Vatandaşı olmak, son başvuru tarihi itibari ile 60 yaşından büyük olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranmaktadır.

Ayrıca bunlar dışında adaylardan pozisyonuna göre özel niteliklerde aranmaktadır. Buna göre Spor uzmanlığı için alınacak pozisyonların şartları şöyledir.

Spor Fizyoterapisti: üniversitelerin fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümünden mezun olmak ve bunu belgelemk.

Spor Masörü: Yurt içinde veya yurt dışında yüksekokul mezunu olup, spor masörlüğü belgesi bulunan ve faal olarak en az 1 yıl spor masörlüğü yaptığını belgelemek.

Spor Eğitim Uzmanı: Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yükseköğretim kurumlarından Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü hariç mezun olmak.

Spor Beslenmecisi: Üniversitelerin beslenme ve diyetetik bölümü mezunu olmak ve spor beslenmesi konusunda yurt içi veya yurt dışı lisansüstü, kurs, araştırma çalışması gibi eğitim gördüğünü belgelemek,

Spor Psikoloğu:Psikoloji alanında eğitim görmüş ve spor psikoljisi konusunda lisans üstü, araştırma ve kurs gibi eğitimleri görmüş ve bunu belgelemek.

Yukarıdaki pozisyonlara göre Aşağıda sizlere vereceğimiz Ek 1 belgesindeki tabloda belirtilen bölümlerden mezun olmuş olmaları gereklidir. Sözleşmeli Antrenör kadrosu için ise adaylardan;

Sözleşmeli Antrenör: Aşağıda vereceğimiz ek 2 tablosundaki belirtilen spor branşlarında en az ikinci kademe antrenörlük belgesine sahip olmak ve Üniversitelerin beden eğitimi ve spor eğitimi veren yüksekokulların kurumlarından veya yurtdışında dengi yüksekokullardan mezun olmuş olmaları gerekmektedir. İlgili alım tabloları için aşağıda İlanın metnine, Ek 1, Ek 2, Ek 3, Ek 4, Ek 5 ve Ek 6 belgelerine ulaşabilirsiniz.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 18 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. buna göre başvurular en geç 04 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlgili ilana başvurular son başvuru günü en geç 18:00 a kadar elektronik ortamda yapılacaktır.

Spor Bakanlığı hakkında gelişmeleri anında cebinize almak için Mobil uygulamamızı edinebilirsiniz. İşin Olsa Mobil uygulaması

İlan hakkında etaylı bilgi için ve İlanın tam metni için Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 Bin 200 Personel Alım İlanı Yayımlandı! haberimizi inceleyebilirsiniz. Diğer Eklere ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

EKLER : 

EK:1  Mezun Olunan Bölümlere Göre Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenör Kontenjan Tablosu 
EK:2  Antrenör Spor Branşları Listesi
EK:3  Antrenör İl ve İlçe Pozisyon Dağılımı
EK:4  Spor Eğitim Uzmanı İl ve İlçe Pozisyon Dağılımı
EK:5  Spor Uzmanı (Sağlık Grubu) İl Pozisyon Dağılımı
EK:6  Spor Eğitim Uzmanı (Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Mezunları) Pozisyon Dağılımı

Editör: TE Bilisim