Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için bilindiği üzere Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile ilanlar yayımlanmakta ve öğrenci alımları yapılmaktadır. İlgili eğitim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler eğitimlerini alması ile birlikte EGM bünyesinde istihdam etmektedir.

Geçtiğimiz aylarda Polis Meslek Yüksek Okulu kapsamında polis alımı yapıldı. Peki yeni lise mezunu ile ön lisans mezunu polis alımları ne zaman yapılacak. Konu hakkında Emniyet Genel Müdürlüğünden ve Polis Akademisi Başkanlığından açıklama yapıldı mı?

TARİH BELLİ OLDU MU

Geçtiğimiz aylarda Polis Meslek Yüksek Okulu kapsamında 2 bin 500 polis alımı gerçekleştirildi. Bilindiği üzere PMYO alımlarına başvuru yapacak olan adayların Yükseköğretime Geçiş Sınavı YGS'ye girmesi gerekmekte ve Polis Akademisi Başkanlığınca belirlenmiş olan baraj puanını almış olması gerekmektedir. Baraj puanları şu seneler 270 civarlarında seyir etmekte oluğ bu puan okul puansız adayın alacağı ham puandır.

Şu an için lise ve ön lisans mezunu PMYO kapsamında polis alımının yakın zamanda yapılacağı tahmin edilmiyor en azından konu hakkında her hangi bir açıklama bulunmuyor. POMEM kapsamında 4 - 5 ay içerisinde 12 bin kişilik polis alımının daha yapılması bekleniyor. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde lise ve önlisans mezunu polis alımı yapılmazsa önümüzdeki sene YGS sonuçlarının açıklanmasından sonra alımların yapılacağı düşünülmektedir.

Polis Memuru ve Komiser Maaşları Ne Kadar Oldu 2017!

Editör: TE Bilisim