Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde ki Özel Harekat Polisi ihtiyacının karşılanabilmesi için Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile ihtiyaçlar doğrultusunda kamuoyuna polis ve PÖH alımı ilanları yayımlanmaktadır.

19. dönem Polis Özel Harekat alımına adaylar yoğun ilgi gösterdi ve 300 bine yakın adayın başvuru yaptığı duyuruldu. Polis Özel Harekat olamayanlar, fiziki yeterlilik sınavı ya da mülakatlarda kaybedenler tekrar Polis Özel Harekat alımı yapılmasını talep etmektedir.

ALIM YAPILACAĞI MÜJDELENMİŞTİ

Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Polis Özel Harekat alımının yapılacağı belirtilmişti. Peki Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman yapılacak? Konu hakkında tarih verildi mi? Şu anda için PÖH alımı için tarih verilmedi ancak 19. dönem PÖH sonuçlarının açıklanması ile yakın zamanda yeni bir ilanın yayımlanabileceği belirtilmektedir.

ADAY İSTEKLERİ

KPSS Şartı Aranmasın İsteği

PÖH alımında Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmasın isteniyor.

Mezuniyet Şartı

PÖH alımında mezuniyet şartının 19. dönem alımında ki gibi yapılması isteniyor ve lise, önlisans, lisans adaylarının tümünün başvuru yapabilmesi istenmektedir.

Askerlik Şartı

PÖH alımlarında daha önce askerlik şartı aranmaktaydı. 19. dönemde askerlik şartı kaldırıldı ve yeni alımlarda da askerlik şartı kaldırılsın isteniyor.

Kadınlara Kadro Ayrılsın

19. dönem 10 bin PÖH alımında kadınlara kadro ayrılmamıştı. Ancak yeni alımlarda en az bin kişilik kadın PÖH alımının yapılması isteniyor.

Yaş Şartı Esnetilsin

Bilindiği üzere yaş şartından dolayı pek çok aday başvuru yapamadı ve adaylar yaş şartının esnetilmesini istiyor.

POLİS ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ
Polis Maaşları Ne Kadar Oldu 2017!
Editör: TE Bilisim