Ülkemizin istihdam konusunda önemli kurumlarından bir tanesi olarak bilinen Türkiye İş Kurumu İŞKUR işsizlere iş ve işçi arayanlara da işçi bulmakta olup yine işsizler için işsizlik maaşları vermektedir. İŞKUR'dan işsizlere aylık bin 623 TL'ye kadar yükselen işsizlik maaşı veriliyor. Peki bu işsizlik maaşından kimler yararlanabilir? İşsizlik maaşına nasıl başvuru yapılır?

İŞSİZLİK MAAŞI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

İşsizlik maaşı alabilmek için öncelikle kendi isteğiniz veya hatanız dışında olmak sureti ile iş vereninizin işinize son vermesi gerekmektedir. İş verenin işinize son vermesinden hariç olmak üzere yine son 120 gün içerisinde prim ödemelerinizin yapılmış olması ve son üç yılda 600 günlük prim ödemenizin tamamlanmış olması gerekmektedir. Bu şartları sağlıyorsanız hesaplamalarınız yapılacak ve ödenmiş olan prim ödemelerine göre işsizlik maaşını alabilirsiniz. Yine iş vereninizin sizi işten çıkardıktan sonra 30 gününüzün olduğunu unutmayınız. 30 gün içerisinde başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekiyor aksi halde başvurunuz geçersiz sayılacaktır.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yukarıdaki işsizlik maaşı hakkında detayları açıkladık. Peki işsizlik maaşı başvurusu nasıl yapılır? Buna göre adayların iki tane seçeneği bulunmaktadır. İlk olarak İŞKUR ofislerine giderek işsizlik başvurularını gerçekleştirebilir yine adaylar İŞKUR'a gidecek fırsatları yoksa e-devlet portalı aracılığı ile de başvurularını yaparak prim günlerine kadar aylık bin 623 TL'ye kadar işsizlik maaşı alabilirler.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR? NASIL HESAPLANIR?