Ülkemizde kendi istekleri dışında iş verenlerinin işçiyi kovması üzerine çok sayıda kişi her gün işsizlik maaşı başvurusunu gerçekleştirmektedir. Peki ülkemizde işsizlik maaşı ne kadar oldu? 2018 yılında işsizlere kaç ay boyunca işsizlik maaşı ödeneği ödenmektedir.

İşin Olsa ekibimiz olarak işsizlik maaşının ne kadar olduğu ve işsizlik maaşının hesaplanmasının nasıl yapıldığına dair tüm bilgileri veriyoruz. Sizlerde bu bilgilere göre hesaplamalarınızı yapabilir yine yazının sonundaki link aracılığı ile işsizlik maaşı başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR? NASIL HESAPLANIR?

İşsizlik maaşı 2018 yılına girilmesi ile ne düşük 805 lira 44 kuruş ve en yüksek bin 623 lira 88 kuruşa olarak belirlendi. Geçtiğimiz sene işsizlik maaşları bu seviyeden daha düşüktü. Peki işsizlik maaşı hesaplamaları nasıl yapılır? Buna göre işsizlik maaşında toplam prim günü sayınız, sigortanızın son dört aylık prim tutarı dikkate alınmaktadır. Bu tutarların hesaplanmasından sonra işsizlik maaşınız ödenmektedir.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR ÖDENİR?

İşsizlik maaşı ödemeleri ülkemizde ne kadar yapılır? Buna göre işsizlik maaşı ülkemizde 10 ay boyunca yapılmaktadır. Bu sürenin sınırsız ya da 6 ay olduğuna dair bilgiler bulunmakta olup bu süreler yanlıştır. Şu anad resmi olarak işsizlere toplam maksimum 10 ay boyunca işsizlik maaşı ödeneği verilmektedir.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Editör: TE Bilisim