Milli Eğitim Bakanlığınca alınan karar ile bu sene öğrencilerin kendi ev adresine en yakın liselere öğrencilerin gideceği bazı okulların yine sadece başarılı öğrencileri alacağı ve öğrencilerin bu okullara girebilmesi için Liselere Geçiş Sınavı LGS'ye gireceği kamuoyuna duyurulmuştu.

Çok sayıda öğrencinin ve velinin merak ile beklediği Liselere Geçiş Sınavı LGS 2 Haziran 2018 tarihinde yapıldı sınav iki parça halinde sözel ve sayısal konulardan yapıldı. İlk bölüm sabah saat: 09.30 itibari ile yapıldı ve ikinci bölüm ise 11.30 itibari ile yapıldı. Buna göre iki bölümde sona erdi. Şimdi öğrenci ile veliler Liselere Geçiş Sınavı LGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu bekliyor.

LGS SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından yapılan duyuru ile Liselere Geçiş Sınavı LGS'nin 22 Haziran 2018 tarihi itibari ile sınav sonuçlarının açıklanacağı duyuruldu. Her hangi bir olağanüstü durum olmadığı sürece sınav sonuçlarınını 22 Haziran tarihinden daha erken ya da daha geç şekilde açıklanması beklenmemektedir. Yine LGS Sınav sonuçları açıklandığında sonuçlara nasıl bakılacağı, sonuçlara nereden bakılacağı gibi detayları öğrenmek isteyen kişiler www.isinolsa.com sitemiz aracılığı ile bilgi alabilecektir.

LGS SINAV SORULARI CEVAPLARI YORUMLARI