Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile bazı liselerin puan ile öğrenci alımı yapacağını duyurmuş ve bu okullara girmek isteyen öğrencilerin Liselere Geçiş Sınavı LGS'ye girmesi gerektiği açıklanmıştı. Buna göre Liselere Geçiş Sınavı LGS 2 Haziran 2018 saat: 09.30 itibari ile yapıldı ve öğrenciler hem sözel hemde sayısal konulardan sınava katıldı.

Sınav iki parça halinde yapıldı ve öğrenciler ikinci bölüme 11.30 itibari ile girdi. Buna göre sınav sona erdi ve Liselere Geçiş Sınavı LGS'ye giren tüm öğrenciler LGS sınav soruları, LGS sınav soru cevapları ve LGS sınavı yorumları aramalarını yapmaya başladı.

LGS DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı MEB resmi internet sitesi aracılığı ile Liselere Geçiş Sınavı LGS sınav sorularını yayımlayacak. Yine LGS cevapları da paylaşılacak fakat resmi olarak şu saatte sorular açıklanacak şeklinde duyuru yapılmadı. Bu sebepten dolayı soruların ne zaman kamuoyuna duyurulacağı bilinmemektedir. Peki LGS yorumları nedir? Buna göre genel olarak başarılı öğrenciler LGS sınavına girdiğinden dolayı pek çok öğrenci soruları beğendi fakat genel olarak yapılan şikayetlere bakıldığında hem öğrencilerin hemde velilerin sınav süresi konusunda yetersiz olduğunu belirttiklerini görmekteyiz. Pek çok öğrenci de bu sebepten dolayı LGS sınavının az süreli olduğunu söylemektedir.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Editör: TE Bilisim