Ülkemizde akademik alan düşünen ya da subaylık düşünen pek çok üniversite mezunu yada öğrencisi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES'e girmektedir. Yurt geneli binlerce kişinin katıldığı sınav 6 Mayıs 2018 tarihinde yeniden yapıldı.

Sınav sabah saat 10.15'te başladı ve adaylara toplam 150 dakikalık süre verildi. Bu süre zarfında adaylar hem sınav heyecanını yendi hemde tüm soruları cevaplamaya çalıştı. Peki ALES sınavı soruları nedir, cevapları açıklandı mı, adayların yorumları nedir? 6 Mayıs ALES sınav detaylarını paylaşıyoruz.

ALES DETAYLARI!

6 Mayıs 2018 sabah saat: 10.15'te yapılan Akademik Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES'te toplam 150 dakikalık süre verildi. Soruların ve cevapların paylaşılabilmesi için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafınadn duyuru beklenmektedir. Peki yorumlar nelerdir? Buna göre ALES mantık, problem ve hesaplama sorularından oluştuğu için bu alanda kendisini geliştiren kişilere göre sınavın oldukça kolay olduğu görülmektedir. Fakat problem sorularında başarılı olamayan adayların ise süreyi yetersiz bulduğu görülmektedir.

ALES Türkiye'nin 81 ilinde düzenlendi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM bilindiği üzere ALES'in Türkiye'nin tüm illerinde yapılacağı ve bu denemenin sonunda kesin kararın verileceğini belirtmişti. Buna göre ÖSYM diğer sınavların da tüm Türkiye geneli yapılıp yapılmayacağına dair açıklama yapacaktır.

ALES SONUÇLARI AÇIKLANMA TARİHİ