Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından dönem dönem adaylara Akademik ve Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES düzenlenmektedir. ALES'e hem akademik eğitim düşünen hemde genel olarak subay eğitimi düşünen gençler katılmaktadır.

Türkiye genelinde binlerce kişinin katılmış olduğu Akademik ve Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES'in İlkbahar Dönemi sınavı 6 Mayıs 2018 tarihinde saat: 10.15'te yapıldı. Adaylara toplam 150 dakikalık süre verildi ve bu süre zarfında adaylar mantık, problem ve hesaplama alanlarındaki soruları yanıtladı. Peki ALES sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen İlkbahar Dönemi Akademik ve Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES sınavı sona erdi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşin Olsa ekibimize bu konu hakkında yoğun soruların gelmesinden dolayı sizler için ÖSYM'nin paylaştığı akademik takvimi inceledik. Buna göre 6 Mayıs 2018 ALES İlkbahar Dönemi sınav sonuçlarının 7 Haziran 2018 tarihinde açıklanacağı görülmektedir. 

Tarihte olağanüstü bir durum olmadığı sürece değişikliğin olmayacağı düşünülmektedir. Ancak sonuçların daha erken açıklanması ya da geç açıklanmasının öğrenilmesi durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklama yapılacaktır. Böyle bir açıklama gelirse İşin Olsa ekibi olarak sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

ALES SORU CEVAP ve YORUMLARI