Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı geçtiğimiz senelerde oldukça az atama yapmış ve bu yüzden çok sayıda eleştiri yorumuna maruz kalmıştı. Bilindiği gibi geçmiş dönemlerin en iyi mesleklerinden birisi Ziraat Mühendisiydi fakat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının alımları azaltması ile Ziraat Mühendisi nereyse alınmaz dereceye geldi. Bakanlıktan yapılan açıklama ile farklı pozisyonlarda çalışmak üzere personel alımı konusunda görüşmelerin yapıldığı ve en kısa sürede personel alım sayısının artırılacağına ilişkin bazı açıklamalar yapılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde T.C. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan bildiri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 6 sözleşmeli personel alımı yapacağı duyurulmuştu.

Kimler Başvurabilir? Hangi Pozisyon İçin Alım Yapılacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Peki kimler başvuru yapabilir.

En az lise ve dengi okullardan mezun olması,
En az T.C Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Usta Gemici Belgesine Sahip olması,
Telsiz cihazlarını kullanma yeterlilik belgesine sahip olması,
Profesyonel balık adam yeterliliğine sahip olması gerekiyor.
Adayların Türk Vatandaşı olması,
Kamu haklarından herhangi bir mahrumiyetinin bulunmaması,
Askerlikle ilgisinin olmaması,
Denizlerde görev yapmasına sorun teşkil edecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması, başvuru tarihi itibariyle 45 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

Yukarıda yer alan şartlara uyum sağlayan tüm personeller ''Gemi Adamı'' pozisyonu için müracaat edebilir. Son başvuru tarihi 15 Haziran 2016 ve başvuru için aşağıdaki adresi kullanmanız gerekmektedir.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü- Bağdat Caddesi No: 307-309 Caddebostan – Kadıköy/ İSTANBUL adresine şahsen yapılacak