İzmir Devlet Opera ve Balesi yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel ihtiyacını gidermek amaçlı farklı niteliklerde toplamda 4 kişilik boş pozisyon ile Sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Alımlar, 1 lşilik Atolye Elemanı, 1 kişilik Sanatsal yardımcı Eleman ve 2 kişilik Orkestra Sanatçısı olmak üzere toplamda 4 kişilik pozisyon ile alım yapılacak. 

İzmir Devlet Opera ve Balesi adaylarda genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. inci maddesindeki A bendinde 1, 2, 3, 4 ,5, 6 ve 7 numaralı şartları taşıyan adayları alır. Ayrıca her kadro için aranan özel şartlar farklıdır. 

Atölye Elemanı: İlgili meslek örgütlerinden alınmış en az üç yıl deneyim sahibi olduğuna dair belge veya eğitim veya meslek kursları gibi yerlerden alınmış belge veya iş tecrübesini gösteren önceki iş yerinden alınmış deneyim belgesi olması şartları ve ilkokul veya lise mezunu olan adaylar, Atolye Elemanı kadrosuna başvuruda bulunabilir, 

Sanatsal Yardımcı Eleman: Bir yabancı dil bilen adaylar tercien ise İngilizce dili aranır, Bilgisayar Programlarını kullanabiliyor olması, Yüksekokul mezunu, Opera, Bale ve Tiyatro konularında iyi derecede genel kültür ve bilgi sahibi olması şartları aranır. Tercihen ise Video Mapping.

Orkestra Sanatçısı: Yükseköğrenim Kurumu bünyesinde müzik ve sahne sanatları eğitimi veren fakülte, akademi ve konservatuarlardan lisans düzeyinde mezun olmaları ya da son sınıfta öğrenimlerine devam ediyor olmaları şartı aranır.

Ayrıca başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını, en geç 28 Ekim 2016 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, : İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü İsmet Kaptan Mh. 1364. Sk. No:5 Basmane-Konak/İZMİR adresine istenilen belgeler ile birlikte şahsen yapılması gerekmektedir. Diğer konular hakkında bilgi almak için aşağıdaki ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

Atolye Elemanı
Orkestra Sanatçısı
Sanatsal Yardımcı Eleman