Dışişleri Bakanlığı 17 Mayıs 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel eksikliği için farklı pozisyonlarda sözleşmeli olarak yüksek maaş ile personel alımı gerçekleştirecek. Adaylardan Kamu personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup, KPSS puan sırasına göre mülakat uygulanacaktır. KPSS puanının %70 i ve son beş yıl içinde yapılan İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya Yükseköğretim Kurulunca YDS’ye denk kabul edilen sınavlarda alınan puanın yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 4 (dört) katı aday, 04.07.2017 – 07.07.2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sözlü-uygulamalı mülakata çağrılacaktır.

GENEL NİTELİKLER:

Dışişleri Bakanlığı adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile alakası olmamak, 2015 veya 2016 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamk şartları aranacaktır. 

BAŞVURULAR:

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, 29 Mayıs 2017 tarihi ile 09 haziran 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde,Dışişleri Bakanlığı, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı C Blok, 4. Kat Balgat/Ankara adresine elden ya da posta ile teslim edilecektir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. İlanın tam metni için ( https://goo.gl/iL1AaZ ) bağlantısını kullanabilirsiniz.