Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Haziran ayında lise mezunu adaylara beş farklı oturum olmak üzere Lisans Yerleştirme Sınavı yapıldı. Haziran ayında sona eren sınavların sonucunda milyonlarca öğrenci ve veli ÖSYM'den gelecek olan LYS sınav sonuçları açıklandı duyurusunu beklemeye başladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan duyuruda Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklandığını duyuruldu. Buna göre adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer almakta olan sonuç sayfası aracılığı ile sonuçlarını öğrenebilecektir.

SORGULAMA EKRANI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarını açıkladı. Peki adaylar sorgulama ekranı, LYS sonuç öğrenme sitesi, LYS sonuçları nasıl öğrenilir, LYS sonuçlarına nasıl bakacak.

https://sonuc.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan ÖSYM'nin resmi sonuç sayfasına girecek olan adaylar ÖSYS - ÖSYM 2017 LYS sonuçları linkine tıklayarak kendi T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri aracılığı ile ilgili sınavdan kaç puan aldığını öğrenebilir.

Milyonlarca öğrenci ÖSYM'den beklediği müjdeli haber ile sonunda resmi sonuçları öğrendi ve ÖSYM tarafından üniversite yerleştirme puanları da duyuruldu. Bilindiği üzere üniversite yerleştirme puanı okul başarı puanı veya öğrencinin varsa okul birinciliği puanının sınava eklenmesi ile oluşmakta olup öğrenciler üniversite yerleştirme puanları ile tercihlerini yapabilir.

TÜM SINAV HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim