Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olabilmek için sınavlara giren adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı B grubu snavına katıldığı gibi Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına da girmesi gerekmektedir. İki sınavın yüzdelik dilimler ile ortalaması alındıktan sonra adaya ham puan çıkartılmakta ve öğretmen adayı elde ettiği bu puan ile Milli Eğitim Bakanlığına müracaat etmektedir.

Soru ve Cevapları Yayınlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 20 Ağustos 2016 tarihinde yapılan duyuru ile Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi soru ve cevap anahtarının tamamının yayınlandığı ve adayların soru ile cevaplara bakmak için ilgili linklere tıklaması gerektiği duyuruldu.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi soruları havuzdan seçebilmek için sadece %10'luk dilimini yayınlanmaktaydı fakat mahkemede aleyhine kararın çıkması ile birlikte ÖSYM tüm sınavların bütün soru ve cevaplarını açıklamak zorunda kaldı. Dün kamuoyuna ilan edilen ÖABT soru ve cevaplarının da tamamı yayınlandı. 

Bilindiği gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi branşlara özel yapılmakta ve adaya branşına uygun toplam 50 tane soru yöneltilmektedir. Bu sınavdan yüksek puan alan adayın lisans mezunlarının girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubuna da girmesi gerekmekte ve bu sınav türünden de yüksek puan almış olması gerekmektedir. Çünkü iki sınavın yüzdelik dilimleri ile ortalaması alınmakta ve adaya ham puan çıkarılmaktadır. Sınav soru ve cevapları için aşağıda ki linki takip ediniz.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-26234/2016-kpss-ogretmenlik-alan-bilgisi-testi-oabt-temel-sor-.html