Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren DGS Tercih Kılavuzu, eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala merakla bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin heyecanları da katlandı. Herkes aldığı puana göre hangi ilin, hangi Lisans bölümüne yerleşebileceğini merak ederken; ÖSYM tarafından henüz resmi bir açıklama gelmedi. Lisans tamamlamak isteyen öğrencilerin merakla beklediği kılavuzun açıklanmasına ise; çok az bir zaman kaldı diyebiliriz.

DGS Tercih Kılavuzu Neden Önemli?

Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarıyla birlikte, öğrenciler tercih yapabilecekleri bölümleri görebilmek için Tercih Kılavuzuna ihtiyaç duymaktadırlar. Eğitim öğretim döneminin başlamasına da sayılı günler kala, herkesin merakla beklediği tercih kılavuzları, şu anın en önemli konularından birisi olmayı başarıyor. Önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması beklenen ancak, resmi bir açıklama henüz yapılmayan kılavuzların açıklanmasıyla, herkes farklı bir bölüm seçimine başlayacak.

Tercih Yaparken Hata Yapayın

Tercih yaparken, öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar ve en fazla yapılan hatalar yüzünden, çoğu DGS mağduru da ortaya çıkmaktadır. Bununla birlikte;

- Kendi bölümünüzle, yani Ön Lisans bölümünüzle örtüşmeyen bölümleri tercih etmeniz,

- Sırf liste dolsun diye, gelecek olan ama istemediğiniz yerleri tercih etmeniz,

- Bölümlerin istedikleri özel şartlara dikkat etmeden tercih yapmanız,

- Tercih yaparken kodlamalara dikkat etmemeniz,

- Sıralamayı hatalı yaparak tercih yapmanız, hüsranla sonuçlanabilir.

Bu nedenle, dikkatli ve uzun mesai harcayarak tercih yapmak, en iyi ve uygun bölüme yerleşmeniz için önemli bir yer tutuyor.