Ülkemiz başta olmak üzere pek çok ülkede insanlar tercümanlık yaparak kazanç elde etmekte olup bu mesleği elde edebilmek için kişiler üniversitelerde tercümanlık bölümleri okumakta ve okuldan mezun olduktan sonra kamu kurumlarının atama ilanlarını beklemektedir.

Peki ülkemizde tercüman maaşları ne kadar? Türkiye'de ikinci, üçüncü hatta dördüncü dil bilme oranı Avrupa ülkelerine göre oldukça yüksek olduğu görüldüğü için tercümanlık mesleğini pek çok kişi düşünmektedir. Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak bu durumu dikkate alarak sizler için dillere göre tercüman maaşlarını paylaşıyoruz.

DİLLERE GÖRE TERCÜMAN KAZANÇLARI NEDİR?

Bilinen dillere göre tercümanların kazançları değişiklik göstermektedir. Örneğin şu anda İngilizce tercümanların maaşları giderek azalmaktadır. Çünkü ülkemizde İngilizce bilen kişi sayısı oldukça arttığı için artık bu kişilerin otobüslerde ya da otellerde asgari ücrete çalıştığı görülmektedir.

Ancak Rusça, Çince, İtalyanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce, Almanca vb. gibi dillerin bilinme olasılığı daha az olduğu için bu kişilerin maaşları 4 bin - 5 bin liraya kadar yükselebilmektedir. Tabi bu tutar firmadan firmaya değişiklik göstermektedir. Özellikle şu anda ülkemizde sığınmacı kişilerin sayısı bir hayli arttığı için son dönemde Arapça bilen tercümanların kazançları bir hayli arttığı ve bu dile verilecek değerin de giderek artması beklenmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA