Neredeyse her geçen gün kamu kurum veya kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapacaklarını belirtiyor. Son olarak yapılan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı bünyesine farklı alan ve niteliklerde alım yapacağını belirtti. İlana göre Sağlık Bakanlığı 16 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Buna göre adaylarda sözlü ve uygulamalı sınav yapılacaktır. Adayların sınava katılabilmeleri için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ve Yabancı Dİl sınavından geçerli puan almış olmaları şarttır.

ALIM POZİSYONLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı toplamda 16 kişilik boş kadro ile farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtti. Buna göre 9 Kişi .Net Yazılım Uzmanı kadrsouna, 2 kişi LİNUX Uzmanı pozisyonuna, 1 Kişi WİNDOWS Sunucu uzmanı pozisyonuna, 3 Kişi Sİstem ve Ağ Güvenliği Uzmanı pozisyonuna ve 1 kişi Network Uzmanı pozisyonuna olmak üzere toplamda 16 kişi alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sağlık Bakanlığı alımını yapacağı kadrolar için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeli genel şartları taşımak, Fakültelerin 4 yıllık eğitim veren bölümlerinden bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak gibi genel nitelikler aranmaktadır. Ayrıca adaylardan bunlar dışında özel nitelikler aranacak olup bunlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

Ayrıca söz konusu olan Bilişim Personeli Giriş Sınavına katılmak için ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli seçme sınavından 2016 veya 2017 yıllarına ait Lisasn seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Bununla beraber Yabancı Dİl Sınavından da İngilizce dilinden geçerli not almış olmak adayların sözlü sınava katılabileceklerini belirleyecektir. Buna göre adayların KPSS puanının %70 i ne ve YDS puanının %30 una bakılarak bir sıralama yapılacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 26 Mart 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Söz konusu olan ilana başvurular en geç 10 Nisan 2018 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar Sağlık Bakanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001.Cadde No:9 Bilkent Çankaya/Ankara adresine istenilen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yolu ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.