Sağlık Bakanlığı her sene binlerce personel alımı yapmaya devam ediyor. Bakanlıklar arasında en çok personel alımı yapan kurum olduğu için adaylar tarafından oldukça sıkı takip edilen Bakanlığın bu sene 23 bin ile 25 bin arasında personel alımı yapması beklenmekteydi. Konu hakkında resmi yazı bulunmadığı için kaç bin personel alımı yapılacağı bilinmiyordu. Sonunda resmi açıklama geldi ve adaylara müjdeli haber verildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamasında kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere toplam 20 bin personel alımı yapılacağını duyurdu.

Ne Zaman Alım Yapılacak?

Sosyal Medya da yazılan haberlere göre alımların Eylül ayında yapılacağına yönelik açıklamalar yapılmaktaydı fakat bunu Recep Akdağ yalanladı. Akdağ yaptığı açıklamasında 20 bin personel alımının uygun bulunduğunu fakat bunun Eylül ayında yapılmasının oldukça zor olduğunu belirterek alınacak olan 20 bin personelin yıl sonuna kadar Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam etmeye başlayacaklarını duyurdu.

Şu an için net bir tarih yok fakat atamalar Merkezi Atama ile beraber olabilir. Aynı zamanda Merkezi Atama'dan önce ya da Merkezi Atamadan sonra yayınlanacak olan ilan doğrultusunda da 20 bin personel alımının yapılabileceği düşünülmektedir. İlerleyen aylarda bu konu hakkında net açıklamaların gelmesi ve adayların ne zaman alınmaya başlayacağı hakkında detayların kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.