TÜBİTAK geçtiğimiz günlerde alım duyurusu ile bir çok adayı sevindirmişti. Ancak başvuru yapacak adaylar için son gün 30 Mart 2017. Başvuru yapacak adaylar bir an önce başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular online yapılacak olup, alımlar TÜBİTAK bünyesindeki farklı alanlara yapılacaktır. Toplamda 164 kişilik kadro ile personel alımı yapılıyor. Yapılan duyuruya göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak.  Peki hangi alanlarda alım yapılıyor ? TÜBİTAK şeklinde bir çok başkanlığı adı altında olmak üzere, TÜBİTAK Kurumsal Kaynak Yönetimi Başkanlığı Yardımcılığına, TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsüne, TÜBİTAK Test ve Değerlendirme Başkanlığı Yardımcılığına ve TÜBİTAK Uluslarası İşbirliği Daire Başkanlığı alım gerçekleştirecek. 

TÜBİTAK alım yapacağı 164 kişilik kadro için adaylardan bazı şartlar aramaktadır. Genel olarak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, erkek adaylar için son başvuru tarihi itibari ile askerliğini tamamlamış olmak, Görevini yapmasına herhangi bir engeli veya rahatsızlığı olmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmaması, alım tablosuna göre istenilen yabancı dil sınavlarından gerekli puan almak, Ağırlıklı lisans mezuniyet not ortalaması 4’lük sistemde en az 2,50 olmak, gibi şartlar aranmaktadır. Ayrıca bunlar dışında her kadro için özel şartta aranmaktadır. Bunlara ancak aşağıda vermiş olduğumuz bağlantıları kullanarak ve tam metni açarak görebilirsiniz.

Başvuruda bulunacak olan adaylar başvurularını en geç 30 Mart 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, “www.tubitak.gov.tr” adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. (Başvuru için özgeçmiş oluştururken, istenilen tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi ve referans kodu seçilerek başvuru yapılması zorunludur). İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir.

TÜBİTAK ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ DAİRE BAŞKANLIĞI
TÜBİTAK TEST VE DEĞERLENDĠRME BAŞKAN YARDIMCILIĞI
TÜBİTAK ULUSAL ELEKTRONİK VE KRİPTOLOJİ ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ
TÜBİTAK KURUMSAL KAYNAK YÖNETĠMĠ BAŞKAN YARDIMCILIĞI
Editör: TE Bilisim