Geçtiğimiz haftalarda Türkiye İş Kurumu üzerinden yayımlanmış olan duyuruya göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 1535 kişilik kadro ile işçi personel alımı yapmaktaydı. Başvuruların yayımlanan duyurunun ardından başlaması ile artık sona gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için bir kez daha ilan hakkında detaylı bilgi veriyor olacağız.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için işçi alım ilanı yayımlamıştı. Başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtilen şartları taşımak zorunda ve son başvuru tarihine kadar başvuru yapmak zorundadır. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) İŞKUR üzerinden, 1002 Engelli işçi ve 533 Eski Hükümlü işçi olmak üzere toplamda 1535 personel alımı ve işçi alımı yapacak. 

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Adaylar ilgili ilan için başvurularına 07 Eylül 2018 tarihinde başladılar. Adaylara başvuru yapmaları için 10 günlük başvuru süresi verilmişti. Ancak verilen bu sürenin sonuna gelindi. Adaylar başvurularını en geç 17 Eylül 2018 tarihine kadar İŞKUR üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Haberimizin devamından kadro dağılımına, Başvuru şartlarına ve nasıl başvuru yapılır bilgilerine bir kez daha ulaşacaksınız.

ENGELLİ İŞÇİ POZİSYON DAĞILIMI:

Milli Eğitim Bakanlığı engelli pozisyonu için, Adalet Meslek Elemanı 2 işçi,  Harita Teknikeri 2 işçi, İnşaat Teknolojisi Teknikeri 2 işçi, Harita Mühendisi  3 işçi, Bilgi İşlem Destek Elemanı 13 İşçi, Elektrik Mühendisi 1 işçi, Makine Mühendisi 1 işçi, Bilgisayar Teknolojisi Teknikeri 3 işçi, , Elektronik Haberleşme (Telekomünikasyon) teknikeri 2 işçi, Beden İşçisi (Genel) 15 işçi, Adalet Meslek Elemanı 2 Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt) 7 işçi, Zabıt Katibi 2 işçi,  Mimar 2, Muhasebeci 17 İşçi, Muhasebe Meslek Elemanı 15,  Ön Muhasebeci 6, Büro İşçisi 153 İşçi, İnşaat Mühendisi 1 İşçi, Büro Memuru (Genel) 23 İşçi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Elemanı/Uzmanı 1 işçi,  Temizlik Görevlisi 425 İşçi ve Aşçı Pozisyonlarında 273 kişi ,Harita Teknisyeni 2 işçi, Harita ve Kadastro Teknikeri 2 işçi, Doğalgaz ve Tesisat Teknikeri 2 işçi, Aşçı Yardımcısı 25 işçi olmak üzere toplamda 1002 işçi personel alacak.

ESKİ HÜKÜMLÜ KADRO DAĞILIMI:

MEB eski hükümlü pozisyonunda 533 kişilik boş kadro ile, Asansör Bakım ve Onarım İşçisi 1 işçi, Diğer Büro Memurları 20 işçi , Harita Teknikeri 1 işçi, Aşçı Yardımcısı 2 işçi, Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt) 6 İşçi, Şoför (Yolcu Taşıma) 2 İşçi, Elektrik Teknisyeni 2 işçi, Sıhhi Tesisatçı 2 işçi, Beden İşçisi (Genel) 14 İşçi, İnşaat Boyacısı/Boyacı 3 işçi, Aşçı 168 İşçi, Bulaşıkçı (Stevard) 3 işçi, Temizlik Görevlisi, 249 İşçi, Sıhhi Tesisatçı 3, Marangoz 3, Büro Memuru (Genel) 8, Makam Şoförü 10 işçi, Büro İşçisi 26 İşçi alımı gerçekleştirecek.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

MEB işçi perosnel alım ilanına başvuru yapacak adaylar öncelikle belirtilen genel ve özel şartları taşımak zorundadırlar. Buna göre adaylardan genel oalrak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Özel kanun veya diğer mevzuatlarda yer alan şartları taşımak, askerliğini yapmış olmak ve Yapılacak güvenlik soruşturması be arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

Özel olarak ise, Aşçı ve kaloriferci gibi işlerde çalışacakların vardiyalı veya dönüşümlü çalışmaya engel durumu olmamalıdır. Herhangi bir meslek için işe alınan işçi, işin veya işyerinin gerektirdiği durumlarda, mümkün olduğunca işçinin sahip olduğu bilgi, beceri, ehliyet veya belge de dikkate alınarak diğer iş veya alanlarda da çalıştırılabilir..

BAŞVURULAR İŞKUR ÜZERİNDEN!

Henüz başvurusunu yapmamış olan adaylar başvurularını Türkiye İş kurumu üzerinden yapmaları gerekmektedir.  Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden İŞKUR üyelii veya e-Devlet şifresi ile yapılacaktır. 

İlanın Tam Metni için Buraya Tıklayınız.

İlgili ilan hakkında meydana gelecek gelişmelerden haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.