Türkiye İş Kurumu üzerinden 20 Ağustos tarihi itibari ile 95 Bin'den fazla kamu personeli, işçi ve bir çok branşta alımlar devam ediyor. İŞKUR kamuda ve özel firmalarda istihdam sağlamaya devam ediyor. Buna göre Teknisyen, tekniker ve Mühendis kadrolarında alım yapılan 2 Bin'den fazla açık iş bulunuyor. Adayların teknisyen alımlarında lise, tekniker alımlarında ön lisans Mühendis alımlarında ise Lisans mezunu olma şartı bulunuyor. Adayların başvurularda dikkat etmesi gereken başvuru şartları neler?

Toplamda 2 Binden fazla iş ilanı yayımlandı. İŞKUR üzerinden yapılacak kamu ve firmaların personel alımlarında; Tekniker kadrolarında 64 iş ilanı, Teknisyen kadrolarında 77 ilan, Mühendis kadrolarında ise 49 açık iş ilanı bulunuyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru şartlarında adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekmektedir. Alım yapılacak kadrolarda istenilen eğitim düzeyine sahip olmak, teknik okullardan mezunu olmak, erkek adaylar için askerlik ile ilişiği bulunmamak şartları bulunuyor. Diğer özel şartlar için başvuru yapılacak olan pozisyonların ilan detaylarında yer alan iş tanımı, başvuru detayları bölümünü incelemeleri gerekmektedir.

Başvurular için İŞKUR Portal sistemi üzerinden giriş yapmak, ardından başvuru yapılması istenilen pozisyonların detaylarını inceleyerek, son başvuru tarihinden önce başvuruları tamamlamak gerekmektedir. Buna göre İŞKUR e-şube üzerinden ve İl yada ilçelerde bulunan İŞKUR şubeleri üzerinden alımlara başvuru yapabilmek mümkün olacak.

İşkur E-Şube üzerinden başvuru yapmak isteyen adayların ilan arama sayfasında meslek alanına teknisyen, tekniker yada mühendis yazarak aratmaları yeterli olacaktır.

İlanlara erişmek için: https://goo.gl/dv3WDz

İŞİN OLSA