Devlet Kurumlarına ve Özel Sektörün önde gelen firmalarına, toplamda 5 bin 169 personel alım ilanı yayınlandı. İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek olan alımlarla birlikte, sizlerde Kamu Kurumlarında ve Özel Sektörde iş bulma imkanını elde edebilir, özel gereksinimleri yerine getirdiğiniz zaman, farklı pozisyonlarda iş bulma şansını elde edebilirsiniz.

Hangi Pozisyonlara Alım Yapılıyor?

Genel olarak Güvenlik, Şoför ve Büro Memuru olarak alımların gerçekleştirileceği, toplamda 5 bin 169 personelin istihdam edileceği alanlarda, Güvenlik Şefi, Amiri, Sorumlusu, Silahlı ve Silahsız Güvenlik Görevlileri, Büro Memurları ve Kamyon, Tır, Taksi, Makam ve Çekici Şoförleri alınacak. Her pozisyonun farklı gereksinimleri olduğu gibi, özel sertifika ve kurs bitirmeniz de gerekli olabilir.

2106 Güvenlik Görevlisi, 1628 farklı araçlar için Şoför ve 1435 Büro Personeli alımı yapılırken, farklı kurumların farklı ilanlarından detaylara ulaşabilirsiniz.

Başvuru Şartları Neler?

İlanlara başvuru yapabilmeniz için, ilk olarak İŞKUR’da kayıtlı olmanız ve mevcutta işsiz konumunda olmanız gerekiyor. Genel şartlar ise; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, Kamu Hak ve Hizmetlerinden yararlanabilmek, erkek adaylar için askerliğini tamamlamış olmak ve başvuracağınız pozisyona göre değişik şartlar ilanlarda yer alıyor.

Örneğin, Silahlı Güvenlik için Silahlı Güvenlik Sertifikası; Tır veya Yolcu Taşıma Şoförlüğü için SRC’nin ilgili belgelerine sahip olmak gerekiyor.

Başvurular Ne Zaman Sonlanıyor? Nereden Başvurabilirim?

Başvurular farklı ilanlarda yer aldığı için, son başvuru tarihlerinde de farklılıklar görüntülenmektedir. Tüm pozisyonlara şu an başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapabilmek için İŞKUR E-Şube Sistemine giriş yapmanız gerekiyor. Farklı olarak, İşkur bürolarına giderek, başvuru yapabilirsiniz.

İlan detaylarına ulaşmak için; https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx