Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı 21 Aralık 2017 tarihli yayımladığı ilana göre bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek için alım yapacak. Hazine Müsteşarlığı istihdam edilmek üzere 4 kişilik boş kadro ile Stajyer Hazine Kontrolörü alımı yapacak. Adaylar bu yönde bu kadroya girebilmeleri için yapılacak olan Giriş Sınavına katılmaları ve geçerli not almaları şarttır. Adayların Giriş sınavına katılabilmeleri için öncelikle KPSS ve YDS puan durumlarına bakılarak bir sıralama yapılacaktır. Çıkan sonuca göre kadro sayının 20 katı aday sınava çağırılacaktır. Buna göre KPSS puanı en yüksek olan 80 aday sınava katılabilecektir.

SINAVA KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Hazine Müsteşarlığı tarafından alınacak adaylar sınava katılabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, en az dört yıllık lisans eğitimi veren Hukuk, İktisat, Siyasal Bilgiler, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinden veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamamk şartları aranacaktır.

Adaylardan özel olarak ve Giriş sınavının puan durumunu etkileyecek olan nitelikler ise, ÖSYM tarafından 2017 yılına yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP48 puan türünden en az 80 puan almış olmak ve 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almanca veya Fransızca dillerinden birinden en az C seviyesinde puan almış olmak.

BAŞVURULAR:

İlana başvuru yapacak adaylar başvurularına 25 Aralık 2017 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 10 Ocak 2018 tarihine kadar saat 18:00 a kadar yapılması gerekemktedir. Başvurular, https://hkksinavbasvuru.hazine.gov.tr/ adresi veya Müsteşarlık internet sayfasında İnsan Kaynakları bölümünde yer alan “Stajyer Hazine Kontrolörü” sınav ilanında belirtilen link üzerinden yapılacaktır. Sınav başvurusu fotoğrafın yüklenmesi ve Başvuru Formunun doldurulması suretiyle tamamlanacaktır. Elden veya posta yoluyla yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni