Faaliyetlerine deva etmekte olan kuruluşlar personel alım ilanları yayımlamaya devam diyor. Alım ilanları hakkında firmaların resmi internet siteleri hakkında bilgi alındığı gibi yine interaktif iş ilanları sitelerinden açık pozisyonlar duyurulmakta ve pek çok kuruluş İŞKUR aracılığı ile de alımlar yapmaktadır.

İŞKUR ve interaktif iş ilanları sitelerinde yayımlanmış olan alımlara bakıldığında 800 sekreter alımı yapıldığı görülüyor. Peki 800 sekreter alım ilanına kimler müracaat edebilir* Başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nedir?

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR

En az ilköğretim mezunu 800 sekreter alımı yapıldığı görülmektedir. Peki alım ilanına müracaat edecek olan adayların hangi şartlara sahip olması gerekmektedir.

En az ilköğretim mezunu olmak
Diksiyonu düzgün olmak
İkna kabiliyetine sahip olmak
Bilgisayar kullanabilme (tercihen)
Çözüm odaklı düşünebiliyor olmak
Yukarıda belirtilmiş olan şartlar genel olarak sekreter alım ilanlarında aranan şartlardır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Türkiye geneli 800 sekreter alımı yapıldığı görülmektedir. Peki müracaat etmek isteyen adaylar ne yapmalıdır?
İnteraktif iş ilanları sitelerinden yayımlanan sekreter alımlarına başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda belirtilmiş linki takip etmesi ve kendilerine uygun firmalara başvuru yapması gerekmektedir. 400 farklı alım ilanı yayımlanmıştır.
  • https://goo.gl/F3uEcd
Yine adaylar İŞKUR aracılığı ile verilen 400 farklı sekreter alımına da müracaat edebilir. Alımların bir kısmı bu gece sona ermekte ve bazıları da Mart ayının ilk haftasında sona erecektir. Adaylar İŞKUR müracaat merkezleri ya da ''www.iskur.gov.tr'' üzerinden başvurularını yapabilir.