Kamu kurumları hem kendi resmi sitelerinden hem de Devlet Personel Başkanlığı üzerinden yayınlamış oldukları ilanlar ile birlikte kurumların belirlemiş olduğu kontenjanlar ile birlikte kamu kurumları bünyesinde çalışabilme fırsatı sunmuştur. Personel alımlarında kurumların belirlemiş olduğu şartların en başında ve en önemlisi olarak KPSS puan şartı konulmaktadır. En az 50 puan olmak üzere 60, 65 ve 70 puan şartıyla alım yapabilecek pek çok kurum bulunmaktadır.

PERSONEL ALIMI YAPACAK KURUMLAR

KPSS şartına göre alım yapacak kamu kurumları şu şekildedir; " Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Kamu Denetçiliği Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitei, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi" KPSS puanlarıyla alım yapacakalrını açıkladılar.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK ŞARTLAR

Devlet memurluğu için personel alımı yapılacak pozisyonlar için istenilen şartlar şu şekildedir; T.C. vatandaşı olmak, reşit olmak, öğrenim şartlarını taşımış olmak, askerlik ile iligili bir sorunu olmaması, akıl hastalığının bulunmaması, özel koşulları içerisinde giren KPSS şartını sağlıyor olmak, eğitim şartlarını sağlayarak kurumların talep ettiği özel koşulları da sağlamak.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK KADROLAR

Birbirinden farklı kurumların personel alımı yapabileceği kadrolar şu şekildedir; sağlık personelleri, havacılık sektöründen sorumlu asistan, pilot adayları, büro görevlileri, ve çeşitli kadrolarda personel alımı yapılacağı açıklandı.