Diyanet İşleri Başkanlığı 16 Mart 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusunda memur personel alımı yapacağını bildirmişti. Duyuru Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olup, toplamda 100 kişilik boş kadro ile Taşra Teşkilatında İlçe Müftüsü alacak. Duyuruya göre alım şartları içerisinde adaylardan KPSS şartı aranmıyacak. Ancak başvurusu onaylanan adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan Giriş sınavına katılacaktır. Giriş sınavı iki aşamadan oluşmak üzere, yazılı ve sözlü olarak gerçekleştirilecektir. 

Diyanet İşleri Başkanlığı alım yapacağı kadro için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, en az dört yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak, ilçe müftülüğü müktesebi bulunması, erkek aday olmak, Başkanlık teşkilatında halen 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 4/a maddesine göre çalışıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, İhtisas kursu belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak ve Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle kamu kurum ve kuruluşlarında toplam beş yıl görev yapmış olmak şartları aranacaktır.

Başvuru yapmak isteyen adaylar, en geç 31 Mart 2017 tarihine kadar saat 16:30 saatine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular başkanlığın merkezinde çalışan birimlere, taşra teşkilatında çalışanlar bağlı bulundukları İl Müftülükleri veya Dini Yüksek İhtisas/Eğitim Merkezi Müdürlüklerine başvuru için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvuracaklardır.İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim