Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için alım yapacağını belirtmişti. Söz konusu olan ila ile Dışişleri Bakanlığı bünyesine toplamda 17 kişilik boş kadro ile sözleşmeli oalrak personel alımı yapacak. Başvuruların ilanın yayım tarihi olan 04 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Haberimizin devamında bulunan bilgiler doğrultusunda hala başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

İLANIN DETAYLARI:

Dışişleri Bakanlığı bünyesine toplamda 17 kişilik kadro ile farklı pozisyonlarda personel alıımı gerçekleştirecek. Söz konusu olan alım pozisyonları Sözlşemeli Bilişim personeli olmakta olup, 1 Kıdemli Yazılım Geliştirici, 1 Kıdemli Ağ Yöneticisi, 1 Yazılım Geliştirici, 1 Sistem Uzmanı, 6 Yazılım Geliştirici, 4 Sistem Uzmanı, 3 Sistem Güvenlik Uzmanı şeklinde kadro dağılımı söz konusudur. 

Buna göre adaylardan kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve Yabancı Dil SInavı şartı aranacak olup, adayların KPSS puanının %70 i ile YDS puanının %30 u esas alınarak yapılacak ortalama sonucunda kadro sayısının 6 kadar aday 06 Haziran 2018 ile 12 Haziran 2018 tarihleri arasında sözlü sınava tabii tutulacaklardır.

Söz konusu sözlşemeli personel pozisyonları için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak. 4 yıllık eğitim veren ilgili fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak. Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak nitelikleri ve kadrosuna göre özel niteliklere ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Yukarıda da bilgisini verdiğimiz üzere başvurular 04 Mayıs 2018 tarihinde başlamış olup en geç 22 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecektir. Buna göre ilgili ilan için başvurular https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacak. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirler.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim