Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere farklı pozisyonlarda personel almaya devam etmektedir. Her sene binlerce kişiyi işe alan Adalet Bakanlığı 2016 yılında büyük bir çıkış yaparak daha fazla istihdam sağlamayı hedeflemekteydi.Maliye Bakanlığı ile maaş ve ekonomi görüşmeleri yapıldı. Görüşmelerin onaylanması ile kanun tasarısı hazırlandı ve 2 Haziran 2016 tarihi ile Türkiye Büyük Millet Meclisine sunuldu. Mecliste Adalet Bakanlığının 8 Bin 430 personel alma durumu tartışıldı ve yapılan görüşmeler sonucu kabul edildiği duyuruldu.

Buna göre yeni hazırlanan Kanun tasarısı ile Adalet Bakanlığının pek çok pozisyonunda çalışan sayısı artırılacak ve Türkiye geneli boş bulunan kadroların doldurulması düşünülmektedir.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Bilirkişilik Daire Başkanlığı kurulacak. Ek olarak Adli mahkemelerin kurulduğu bölgelere bir kişilik bölgeler oluşmaya çalıştırılacak.

Bilirkişi olmak için başvuru yapmak isteyen adaylara meclisten bazı açıklamalar yapıldı. Daha önce bilirkişi olmak için başvuru yapan ve mesleki olarak yeterli nitelikte bulunmadığı için başvuruları kabul edilmeyen adaylar yaptıkları son başvurunun ardından bir sene boyunca beklemeleri gerekmekte aksi takdirde yeni yaptıkları başvurular geçersiz kılınacak.

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı sayısı ikiyken mecliste yapılan görüşmeler ile sayının üçe çıkması onaylandı. İhtisas kadrolarında ki sayı ise altıyken sekize çıkartıldı.