Devlet Personel Başkanlığı tarafından 28 Şubat 2018 tarihinde yaymlanmış olan ilana göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ( YSK ) bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı alım yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre farklı alanlarda toplamda 549 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapılacak. Ayrıca bu yönde adaylaran bazı nitelikler aranacak ve bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir.

549 MEMUR PERSONEL ALINIYOR!

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı toplamda 549 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Bunun üzerine yayımlanan ilana göre Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Merkez Teşkilatına, 6 Mühendis, 6 istatikçi, 9 Programcı, 12 Çözümleyici, 3 teknisyen, 3 Bilgisayar İşletmeni, 30 V.H.K.İ, 3 Arşiv memuru, 4 Santral Memuru, 6 Sekreter, 6 Bekçi, 15 Şoför, 18 Hizmetli ve 2 Dağıtıcı alacak. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Taşra Teşkilatlarına ise Türkiye Genelindeki İlçelerine, 81 Teknisyen ve 345 Zabıt kabiti olmak üzere toplamda 549 kişi alacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı memur alım ilanına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, İlk Defa Devlet memurluğuna atanacaklar için 657 Sayılı kanunun 40. maddesindeki yaş şartlarını taşımak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylar yukarıdaki genel şartlara istinaden ayrıca özel kadro niteliklerinide taşımak zorundadırlar. Söz konusu kadrolar için özel şartlar şöyledir:

Mühendis Kadrosu: Bu kadroya başvuru yapacak adaylar, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Sistem Mühendisliği Bilgisayar, Bilgisayar Bilimi, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

İstatikçi Kadorus: Bu kadroya başvuru yapacaklardan Matematik ve İstatistik, İstatistik veya İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programlarından birinden mezun olmak.

Çözümleyici Kadrosu: En az dört yıllık eğitim veren ilgili bölümlerden mezun olmuk, En az iki programlana dilinden anlamak ve Yabancı Dİl Sınavından en az D sınıfı seviyesinde puan almış olmak ve EN az bir işletim sistemni kullanabilmek şartları aranır.

Programcı Kadrosu: Bu kadro için Müfredatında bilgisayar programlama dillerine yer veren fakülte veya yüksekokul mezunu olmak, YDS den D sınıfı puan almık, Programlana dilinden anlamak şartları aranmaktadır.

Bilgisayar İşletmeni: Bu kadro için adayların Bilgisayar eğitimi veren fakltelerinden mezun olmuş olmak şartları aranır.

Teknisyen Kadrosu: Bu kadroya başvuru yapacak adaylar ortaöğretim kurumlarından teknolojileri alanı ve dallarından veya elektrik-elektronik teknolojisi alanı ve dallarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Sekreter Kadrosu: Bu kadro içni en az Yüksekokulların Büro Yönetimi eğitimi veren yada programlarından mezun olmuş olmak şartları aranmaktadır.

Ayrıca bunlar dışında kalan, Bekçi, Hizmetli, Arşiv memuru, Santral Memuru, Şoför, Dağıtıcı, Zabıt Katibi, Veri  Hazırlama ve kontrol işletmeni kadroları için en az lise veya dengi okul mezunu olmak şartları aranmaktadr.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

İlana başvuru yapacak adaylar başvurularına 07 Mart 2018 tarihi saat 09:00 itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç  16 Mart 2018 tarihi saat 17:00 a kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını, YSK ( Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ) resmi internet sayfası olan (www.ysk.gov.tr) adresi üzerinden başvurularını elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. Adaylar ilanın tam metnin incelemek için Buraya Tıklayarak daha detaylı bilgi edilebilirler.