Sağlık Bakanı Recep Akdağ yıl içerisinde toplam 16 bin 500 kişilik personel alımı yapacaklarını ve ilk alımın önümüzde ki ay içerisinde 3 bin 900 kişilik olarak başlayacağını belirtmişti. Personel alım ilanının Mart ayı içerisinde yayımlanması beklenirken 24 Şubat gecesi Devlet Personel Başkanlığı tarafından alım ilanı yayımlandı.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu personel alımı gerçekleştireceği öğrenildi.

2 Mart 2017'de Tercihler Başlıyor

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun alım yapacağı 3 bin 890 sözleşmeli personel alımı tercihleri 2 Mart 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak.

Adaylar KPSS puanları ile KPSS-2017/3 atamalarında tercihlerini yapacak. Şu an için Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun hangi pozisyonlar için personel alımı yapacağı belirtilmedi ancak lisans, önlisans ve lise mezunu adayların almış oldukları KPSS puanları ile tercih yapacağı duyuruldu.

Bu açıklamanın üzerinden Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere en az lise mezunu toplam 3 bin 890 sözleşmeli personel alımı yapacağı öğrenildi. Başvurular 2 Mart ile 9 Mart 2017 tarihleri arasında yapılacak. Detayları öğrenmek isteyen adaylar aşağıda ki linki takip edebilir.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız