Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliği için alım duyurusu yapmıştı. Duyuru Temmuz ayında Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmıştı. Yapılan duyuruya göre başvurular 04 Ağustos 2017 tarihinde başladı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesine toplamda 7 kişilik kadro ile farklı bölgelere Taşra ve Mezker teşkilatına Avukat alımı yapacak.

ALIM YAPILACAK BÖLGELER:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesine toplamda 7 kişilik kadro ile Mekezi teşkilatına Hukuk Müşavirliği Birimine 9. Dereceli 3 adet Avukat, Taşra Teşkilatına 7. dereceli İstanbul'da 1, Şanlıurfa'da 1, Erzurumda 1 ve Malatyada 1 kişilik kadro ile avukat alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı alım yapacak olduğu avukat kadrosu için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki A fıkrasındaki şartları taşımak, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümlerince, T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan, 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS), KPSS P3 puan türünden asgari 70 puan almış olmak , en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin veya buna denkliği olan ve yükseköğretim kurulunca onaylanmış yabancı kurumlardan mezun olmuş olmak, avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı memur personel alımı başvuruları başladı. Yapılan duyuruda, başvurular 04 Ağustos 2017 tarihi ile 14 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılmalıdır. Adaylar en geç 14 Ağustos 2017 tarihine kadar başvurularını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı resmi internet sitesinde elektronik ortamda yapacaklardır. Adaylar başvuru formunun çıktısını alarak ve imzalayarak posta yolu ile veya şahsen belirlenen adrese teslim etmeleri gerekmektedir. Olası bir gecikme sonucunda başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurusu onaylanan adaylar ise kadro sayısının 5 katı kadar hesaplanacak şekilde Kamu Personeli Seçme Sınavı puan sırasına konulacaktır.

İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.