Ülkemizin en köklü kamu kurumları arasında yer almakta olan Milli Savunma Bakanlığı MSB aralıklarla açık pozisyonları için personel alımları gerçekleştirmektedir. Buna göre geçtiğimiz haftalarda Milli Savunma Bakanlığı MSB tarafından hazırlanan yeni ilan kamuoyuna yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığı MSB'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yayımlanan ilana göre kurumun en az ortaöğretim mezunu 496 memur alımı yapacağı öğrenildi. Peki alım ilanına kimler başvuru yapabilir, hangi pozisyonlar için alım yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak Milli Savunma Bakanlığı MSB 496 memur alımı hakkında tüm detayları sizlere aktarıyoruz.

496 MEMUR ALIMI DETAYLARI NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı MSB en az ortaöğretim mezunu olmak üzere toplam 496 memur alımı yapıyor. Peki 496 memur alımı detayları nedir? Buna göre adayların kesinlikle mezuniyetlerine göre Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması ve puanını almış olması, pozisyonlara göre aranıyorsa uygun nitelik kodlarına da sahip olması gerekmektedir. Lise mezunları için pek çok pozisyonda her hangi bir nitelik aranmamaktadır.

BAŞVURU BİLGİLERİ VE POZİSYONLAR

Milli Savunma Bakanlığı MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Kuvvet Komutanlıkları için toplam 496 memur alımı yapılıyor. İlgili ilanlara başvurmak için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması farklı meslekler için nitelik kodlarına sahip olması gerekmektedir. Buna göre şoför, memur, teknisyen, kaloriferci, uzman, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, adisyon görevlisi, resepsiyon görevlisi, teknisyen, santral operatörü, çevirmen, marangoz, koruma, mühendis vb. gibi kadrolara atamalar yapılacak olup son başvuru tarihi 12 Şubat 2018'dir.

ADIM ADIM BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

RESMİ BİLDİRİYİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ