Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlara göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda alım yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilana göre 20 kişilik boş kadro ile Gümrük ve Ticaret uzman yardımcısı alınacak. Buna göre adaylara Giriş sınavı yapılacak ve Giriş sınavının sonucuna göre adaylar kadroya alınacaklardır. Ayrıca başvuru yapmak isteyen adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR:

Adaylar başvurularına 12 Mart 2018 tarihi itibari ile başlamışlardı. Başvuruların devam etmesi ile birlikte artık başvurular sona ermektedir. Buna göre adaylar en geç bugün içerisinde başvuru yapmak zorundadırlar.Başvurular Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sayfası olan www.gtb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Ayrıca adaylar Ticaret, Gümrük veya Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığından herhangi birisine başvuu yapabilecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yukarıdaki pozisyonlara başvuru yapacak adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, En az dört yıllık eğitim veren yukarıdaki alanlardaki fakültelerden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretm kurumlarından mezun olmuş olmaları, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından ilgili alanlardaki puan türlerine göre en az 70 puan almış olmak, Giriş sınavının yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve Yabancı Dil Sınavından Geçerlilik yılını kaybetmemiş kaydı ile en az C seviyesinde Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinden puan almış olan adaylar başvurularını gerçekleştirebilirler. Daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim