Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yaptığı duyurular ile alım yapmaya devam ediyor. Yeni yayınlanan son bildiri ile söz konusu kurum kendi bünyesinde farklı pozisyonlarda istihdam etmek üzere lise, ön lisans ve lisans mezunlarını işe alacağını bildirdi.

Hangi Pozisyonlara Personel Alınacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklama ile kendi bünyesinde çalışmak üzere 42 personel alımı yapacağını duyurdu peki hangi pozisyonlara personel alınacak
16 Mühendis 
15 Teknisyen
10 Kimyager
1 Laborant
Yukarıda adı geçen pozisyonların doldurulması için lise, ön lisans ve lisans mezunları işe alınacak.

Kimler Başvurabilir

Yukarıda adı geçen pozisyonlara adaylar 8 Haziran tarihi ile başvurabilecek. 2014 yılında düzenlenmiş olan ortaöğretim düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve yaptığı başvurular ile atanmış olduğu halde göreve başlamamış olan kişilerin başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecek.
Ek olarak yayınlanan bildiride adaylar söz konusu pozisyonlara başvuru yapabilmesi için Kamu Personel Seçme Sınavından en az 70 ve üstü puan alması gerekmektedir. Başvuru yapacak olan adayların 93 ve 94 doğumlu olması dikkate alınacak olup lisans düzeyi öğrencilerinde KPSS'den en az 70 ve üstü puan almış olması gerekmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara uymayan adaylarında başvuruları geçerli sayılmayacak. Yayınlanan resmi bildiriyi okumak için aşağıda ki linki takip edebilirsiniz.

İlan Metni