Yapılan duyuruya göre, Enerji Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak için alım yapacak. Enerji Bakanlığı Merkez Teşkilatı olan Ankada ili için toplamda 20 kişilik kadro ile farklı dallardan uzman Yardımcısı alacak. Adaylara Giriş sınavı sistemi uygulanacak olup, Buna göre adayların Giriş sınavına katılabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı puan şartını taşımaları gerekmektedir.

ALIM DALLARI NEDİR?

Enerji Bakanlığı toplamda 20 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Buna göre Enerji Bakanlığı 4 kişi Endüstri Mühendisliği, 4 kişi İşletme, 3 kişi Nükleer Enerji Mühendisliği, 3 kişi Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, 2 kişi Enerji Sistemleri Mühendisliği, 1 kişi Makine Mühendisliği, 1 kişi Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, ve 1 kişiUluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası ilişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası ilişkiler, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası ilişkiler ve Avrupa Çalışmaları dallarında alım yapacak.

SINAVA KİMLER KATILABİLECEK?

Enerji Bakanlığı uzman yardımcısı Giriş Sınavına, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, yukarıdaki dallara göre en az dört yıllık fakültelerden mezun olmak veya bunlara denkliği oaln yurtiçi veya yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu personeli seçme sınavından en az 75 puan almış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya ilgisi bulunmamak, 2018 Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak şartları aranmaktadır.

SINAVA BAŞVURULAR:

Başvurular, 22 Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve buna göre adaylar başvurularını en geç 02 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular istenilen belgeler İle birlikte şahsen veya posta yoluyla ETKB Personel Dairesi Başkanlığına başvurmaları gerekmektedir. Postada oluşan gecikme, eksik belge veya imzasız belge olması dahilinde başvuru geçersiz sayılacaktır. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.