Diyanet İşleri Başkanlığının konumunun ve bütçesinin artırılması için söz konusu kurum daha fazla memur alımı yapmaya başladı. Özellikle İmam Hatip Lisesi mezunu öğrencilerin önünün açıldığı şu senelerde Diyanet İşleri Başkanlığının atamaları devam ederken kurumun 2017 yılında kaç memur alımı yapacağı, alımların ne zaman gerçekleşeceği hakkında açıklama yapılması beklenirken Diyanet İşleri Başkanlığı merak ile beklene atama takvimini kamuoyuna duyurdu. Buna göre yayımlanan takvim ile Diyanet İşleri Başkanlığının 2017 yılının hangi dönemlerinde açıktan memur ataması yapacağı öğrenildi. Peki hangi tarihlerinde kaç kez ve kaç memur alımı yapılacak.

İki Kez Atama Yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklama ile kurumun 2017 yılı içerisinde toplam iki atama yapacağı öğrenildi. Buna göre kurum ilk atamasını Mayıs 2017 tarihinde ve ikinci atamasını ise Aralık 2017 tarihinde yapacak. Henüz bu tarihler içinde başvuruların nasıl olacağı, atamaların nasıl gerçekleşeceği ve kaç memur alımı yapılacağı bilinmemektedir.

Bu alımların yanı sıra yine Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılı içerisinde yapacağı yazılı sınav ile sözleşmeli imam hatip alımı yapacak. Bu alımlar için yapılacak olan sınavın Mart 2017 tarihinde yapılması bekleniyor. Mart 2017'ye yakın bir süre kala alınacak olan sözleşmeli imam hatip adaylarının nasıl başvuru yapacağı, nerelere başvuru yapması gerektiği konusunda Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama yapılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim