Kamu kurumları açık pozisyonları için memur ve personel alımları gerçekleştirmektedir. İlanlar kamu kurumlarınca hazırlanarak yayımlanması için Devlet Personel Başkanlığına ya da İŞKUR'a gönderilmektedir.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE) tarafından geçtiğimiz hafta hazırlanan ve kamuoyuna duyurulan ilana bakıldığında ilgili kamu kurumun kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 89 kişilik büro memuru alımı gerçekleştirmektedir. Peki CTE 89 büro personeli alımı ilanına kimler başvurabilir, şartla nelerdir.

ARANACAK ŞARTLAR

a)  Fakülte veya yüksek okulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
b)  Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya  son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)
c)  Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (Bu şartın varlığı ilgili adalet komisyonlarınca yapılacak uygulama ile tespit edilecek olup, vuruş hesabı yapılmadan üç dakikada yanlışsız olarak en az doksan kelime yazamayan adaylar sözlü sınava alınmayacaklardır.)
Adayların uygulama sınavında yanlışsız olarak en az doksan kelime yazıp yazmadıkları tespit edilirken; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilecektir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilecektir.

BAŞVURULAR

Yukarıda CTE'nin 89 kişilik büro memuru alımında aranmakta olan şartlar belirtilmiştir. Başvurular 25 Ekim 2017 tarihine kadar devam etmekte olup adayların aşağıdaki linki takip ederek müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİ ve BAŞVURULARI BURADAN YAPABİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim