2017 Aralık ayında 2018 yılı için bir çok alım duyurusu yapılmıştı. Bu duyurular arasında yer almakta olan Kalkınma Bakanlığı için başvuru süreci başladı. Buna göre Kalkınma Bakanlığı bünyesinde bulunan memur personel eksikliğini gidermek için farklı kadrolarda toplamda 13 memur alımı gerçekleştirecek. İlana göre Kalkınma Bakanlığı 13 kişilik boş kadro ile 8inci ve 9 uncu kadrolardaki boş pozisyonlarını tamamlamak için sınav ile alım yapacak. Adaylar sınav için başvurularına bugün itibari ile başlayabilirler.

Söz konusu olan Giriş sınavı iki aşamadan oluşmaktadır. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar öncelikle Sözlü sınava tabii tutulacaklar ve sözlü sınavdan başarılı olan adaylar ise yazılı sınava çağırılacaklardır. Buna göre başvuru yapan adaylar 19 Şubat 2018 tarihinde Kalkınma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlanacak Başvuru Sonucu duyurusuna göre sınava katılmaya hak kazanan adaylar 25 Şubat 2018 tarihinde saat 10:00 da Sözlü sınava katılacaklardır.

13 KİŞİLİK KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Kalkınma Bakanlığı 13 kişilik boş pozisyon ile, 4 İktisat, 2 İşletme ve 7 Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuş olan 13 Uzman yardımcısı alımı yapacak. Bu yönde adayların başvuru şartlarının içinde bulunduğuı üzere bu bölümlerden en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmaları veya YÖK tarafından onaylı olan Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

DİĞER NİTELİKLER NELERDİR?

Kalkınma Bakanlığı yukarıdaki boş pozisyonlar için adaylardan Eğitim şartı dışında, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, 2018 yılı Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların Giriş sınavına katılabilmeleri için 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 75 puan almış olmaları ve ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinin herhangi birinden en az 70 puan almış olmaları şarttır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvuru işlemlerine bugün ( 22 Ocak 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 05 Şubat 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Başvurular  www.kalkinma.gov.tr adresi üzerinden Planlama Uzman Yardımcılığı Sınav Başvurusu üzerinde istenilen bilgileri tamamlayarak ve istenilen belgeleri sisteme yükleyerek başvurularını son başvuru günü en geç 18:00 a kadar yapmaları gerekmektedir. İlanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.