Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından duyurulmuş ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine farklı bölgelerden 35 kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre Başvuruların başlamasını bekleyen adaylar için başvur usüreci başladı. Başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir.

HANGİ İLLERDEN ALIM YAPILACAK?

Gelir İdaresi Başkanlığı Ankara'da 7, Antalya'da 1, İstanbul Büyük Mükellefler'de 1, Hatay'da 1, İstanbul'da 22, Kocaeli'de 1, Mersin'de 1 ve Şanlıurfa'da 1 olmak üzere toplamda 35 kişilik boşluk  ile Avukat alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru yaoacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları şarttır. Buna göre adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Başvuru tarihinin son günü itibari ile Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, En az dört yıllık eğitim veren Hukuk fakültesinden mezun olmuş olmak, Sınavın yapılacapı yılın Ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B grubu puan durumuna göre Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına bugün ( 19 Haziran 2018 ) itibari ile başlayabilirler. Söz konusu olan ilana başvurular en geç 28 Haziran 2018 tarihine kadar saat 17:30 a kadar başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi” ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim