Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı Bin kişilik kadro ile Gelir uzman yardımcısı ( GUY ) alım ilanı yayımladı. Söz konusu ilan ile farklı illerden alım yapılacak ve başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerkemektedir. 

HANGİ İLLERDEN ALIM YAPILACAK?

Gelir İdaresi Başkanlığı toplamdabin ( 1000) kişilik boş kadro ile 1000 memur alımı yapacak. Buna göre alımı yapılacak Gelir Uzman yardımcısı adayları farklı illere dağıtılmaktadır.

Buna göre, Adana'da 25, Ankara'da 170, Aydın'da 25, Balıkesir'de 20, Bursa'da 50, Denizli'de 20, Diyarbakır'da 20, Edirne'de 20, Eskşehir 20, İstanbul 300, İzmir 75, Kahramanmaraş 25, Kayseri 25, Konya 25, Malatya 25, Manisa 25, Mersin 15, Muğla 20, Sakarya 20, Samsun 20, Şanlıurfa 20, Trabzon 20 ve Zonguldak 15 olmak üzere toplamda Bin Gelir Uzman yardımcısı alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Gelir İdaresi Başkanlığı alımını yapacağı Gelir uzman yardımcısı adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Üniversitelerin en az dört yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanan yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ve ÖSYM tarafından 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP48 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmak şartları aranacaktır.

SINAV:

Adayların başvuru şartlarını taşımaları dahilinde adaylara Giriş sınavı yapılacaktır. İlgili sınav 18 Ağustos 2018 tarihinde saat 10:00 da Ankara'da yapılacaktır. Ayrıca sınava girmeye hak kazanan adayların listesi sınav tarihinden en az 10 gün içerisinde Başkanlığın resmi internet sayfasında duyurulacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 03 Temmuz 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 26 temmuz 2018 tarihine kadar saat 17:30 a kadar başvuru yapılması gerekmektedir.BaĢvurular, adayların http://sinav.gib.gov.tr adresindeki “Online Sınav Sistemi”ne kayıt olarak, sistemde yer alan sınav başvuru formunu elektronik ortamda doldurmaları suretiyle yapılacaktır. Başvuru formunun doldurulmasına ilişkin açıklamalar internet sitesinde yer almaktadır. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim