Dışişleri Bakanlığı memur alımı yapacağını geçtiğimiz günlerde bildirmişti. Dışişleri Bakanlığı bünyesine toplamda 20 kişilik kadro ile Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alımı gerçekleştirecek. Dışişleri Bakanlığı alım yapacağı bu kadro için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyacaktır. Alım duyurusu Devlet Personel Başkanlığı sitesinde 30 Ekim 2017 tarihinde yapılmıştı. Buna göre başvuruların 01 Kasım 2017 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR:

Dışişleri Bakanlığı alım yapacağı bu kadro için adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, 657 sayılı devletmemurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerden veya bunalara denkliği olan ve YÖk tarafından onaylanmış Yurtrtdışı fakültelerinden mezun olmuş olmak, YDS den, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Arapça ve Çince dillerinden puan almış olmak ve Sınavın yapılacağı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak şartları aranacaktır.

KADRO SAYISI VE AÇIKLAMA:

Dışişleri Bakanlığı bünyesine farklı dillerden toplamda 20 kişilik kadro ile Aday Konsolosluk ve İhtisas memuru alacağını belirtti. Bu alım dilleri, İngilizce dilinden 10 kişi, Almanca ve Fransızca dilinden 6 kişi, İspanyolca ve İtalyanca dillerinden 2 kişi, Arapça ve Çince dillerinden 2 kişi olmak üzere 20 kişi alınacak ve buna göre Sınava toplamda 300 kişi çağırılacaktır. Peki Aday Konsolosluk ve İhtiasa memurlarını görevleri nedir? 

 Konsolosluk ve İhtisas Memurları, 6004 sayılı Dışişleri Bakanlığı’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun uyarınca, dış ilişkilerin yürütülmesi kapsamında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. Başvuru yapacak adaylar Yukarıdaki şartları taşımak zorundadırlar.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Dışişleri Bakanlığı memur alımı başvuruları 20 Kasım 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar son başvuru gününe kadar başvurularını, saat 18:00 a kadar https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim