Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan duyurular arasında yer alan, Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı ile, Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı 30 kişilik boş kadro ile memur alımı gerçekleştirecek. Dışişleri Bakanlığı bünyesine 30 Aday Meslek Memuru alacak ve Başvurular gün itibari ile başladı. Adaylar başvuru şartlarını taşımaları gereğinde başvurularına başlayabilirler. Başvurular değerlendirildikten sonra adaylara duyurusu yapılacak ve duyuruda adı geçen adaylar, Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan Aday Meslek Memurluğu Giriş sınavına katılacaklar.

Dışişleri Bakanlığı tarafından alımı yapılacak Aday Meslek Memurlularını görevi ise, Dışişleri Bakanlığı’nın Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun çerçevesinde, Türk dış politikasının oluşturulması ve icrasında görev, yetki ve sorumluluk üstlenen ve yurtdışında temsil görevi icra eden diplomatik kariyer memurlarıdır. 

Adayar başvurularına başlayabilirler. Başvurular bugün ( 12 Ekim 2017 ) itibari ile başladı! Başvurusu kabul edilen adaylar ise, 18 Kasım 2017 tarihi ile 19 Kasım 2017 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak sınava katılacaklardır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Aday Meslek Memurluğuna başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, sınavın yapılacağı yılında ocak ayı itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, İlgili üniversitelerin dört yıllık eğitim veren yurtiçi üniversitelerinden veya denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı üniversitelerden mezun olmuş olmak, - 2015, 2016 veya 2017 yılları içinde yapılan Yabancı Dil Sınavı’ndan (YDS/e-YDS), sınava girilen birinci yabancı dilde (İngilizce, Fransızca veya Almanca) en az 85 puan almış olmak gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Adaylar başvurularına bugün itibari ile başlayacak ve en geç 31 Ekim 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular son başvuru günü en geç 18:00 a kadar Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacaktır. İlanın tam metnini incelemek isteyen adaylar Buraya Tıklayarak tam metine ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim