Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere memur alımı yapmaya devam ediyor. Yıl içerisinde personel temin ilanları yayımlandığı gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı diğer kurumların yaptığı gibi merkezi yerleştirme atamalarında çok sayıda memur alımı gerçekleştirmektedir. Olabildiğince her mezun için kadro ayırmaya çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2016/2 atamalarında toplam 25 kadro ayırmış durumda.  Peki hangi mezun için toplam kaç kadro ayrıldı ve detaylar nedir?

Kimler Başvuru Yapabilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ayırmış olduğu kadrolara başvuru yapabilmek için adayların gerekli kadrolarda ki niteliklere sahip olması gerekmektedir. Bu niteliklere sahip olan başvuru yapabilecek olup hangi mezunlar için kaç kadro ayrıldığı şu şekildedir.

Lisans Mezunu - 7 Memur
Orta Öğretim Mezunu - 1 Memur
ÖnLisans Mezunu - 17 Memur
Yukarıda ki bilgilere göre hangi mezun için kaç kadro ayrıldığı belirtilmiştir. En az alım ortaöğretim kadrosu için yapılacak olup adayların pek çoğu daha fazla kadro ayrılmasını beklemekteydi. 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihlerinde memur atamalarına adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yapabilir. Yine adayların onay ücretini de ödemesi gerekmektedir.